Organisaties en Expertgroep 

Mycardio is gericht op het verbinden van kennisgebieden (medisch, ICT, data) die in combinatie onze hartgezondheid vooruit helpen. Bestaande beroepsgroepen worden dus niet bestreden of belemmerd, maar juist onderling verbonden. Doel is verrijken door verbinden.

De Mycardio benadering is in opbouw. Maandelijks komen er nieuwe partijen in beeld die een zinvolle toevoeging kunnen betekenen voor het versterken van jouw, onze, hartgezondheid. Op dit moment wordt gewerkt aan samenwerking met de volgende partijen.

Stichting Mijn Data Onze Gezondheid (MDOG)

Nederlandse Hartstichting

Quantified Self Institute

Waag Society

Ministerie van VWSMaatschppij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG)

Stichting ICD dragers Nederland (STIN)

Expertgroep

De eerste kennis-/sturingsvragen liggen er al. Wat moet er worden toegevoegd (of verwijderd) van de “longlist” van kansrijke maatregelen die in Mycardio verband kunnen worden overwogen als aanvulling op de reguliere behandeling? En, daarmee samenhangend, waar zijn kansrijke ontwikkelingen op het vlak van individueel meten en monitoren? Welke nieuwe apps en gadgets verdienen het om uitgeprobeerd te worden?

Samen met deze (en toekomstige) organisaties wordt momenteel een expertgroep samengesteld die zich uitspreekt over de longlist van kansrijke maatregelen en over daarmee samenhangende vragen.